(Za 4 osobe)
20 ploški Kulena Podravka
4 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žlice maslinovog ulja
1. Ulje rasporedite u 4 kalupa za soufle (ili u 4 rupe u kalupu za muffine) i dobro ih premažite. Svaki kalup obložite sa po 4 ploške u obliku cvijeta.
2. U sredinu svakog kalupa razbijte jaje, pa ga lagano posolite. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 20-ak minuta.
3. Oštrim tanjim nožem prođite između kalupa i kulena, pa pažljivo izvadite.
Posluživanje: Poslužite posuto grubo mljevenim šarenim paprom i nasjeckanim peršinom.
Savjet: Prije pečenja jaja možete posuti s malo naribanog tvrdog ovčjeg sira.
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com