40 g maslaca
5 jaja
80 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
3 žlice mlijeka
100 g Glatkog brašna Podravka
1/2 Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
1 Krema za kolače čokolada Dolcela
500 ml mlijeka
100 g čokolade
120 g maslaca
Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade
40 g maslaca
bademi u listićima
popečeni lješnjaci
1. Maslac otopite. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u čvrst snijeg.
2. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vanilin šećer, otopljeni maslac i mlijeko, izmiješajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve zajedno izmiješajte.
3. Na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
4. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (32 x 21 cm) obloženu papirom za pečenje.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
6. Pečeni biskvit pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na kocke.
7. Duguljasti kalup za kruh (30 x 10 cm) obložite prozirnom folijom.
8. Maslac stavite grijati i kad zakipi, maknite ga s vatre.
9. Umiješajte natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
10. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
11. Za kremu, u posudu ulijte hladno mlijeko i dodajte sadržaj vrećice čokoladne kreme.
12. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
13. Zatim dodajte pripremljenu čokoladu i dobro izmiješajte. U kremu dodajte kockice biskvita, pa lagano promiješajte.
14. Smjesu biskvita i kreme istresite u duguljasti kalup. Poravnajte površinu, prekrijte je i kolač ohladite u hladnjaku.
15. Ohlađeni kolac izvadite iz kalupa, prelijte čokoladnom glazurom, pospite zdrobljenim lješnjacima i listićima badema te poslužite.
Savjet: Kolač držite u hladnjaku do posluživanja.
Vrijeme pripreme: 1h i 5 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com