Čokolada i panna cotta

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2018. u 08:00
Foto: press

Puding pripremite sa manje mlijeka da lakše klizne iz čaša (kalupa).

400 ml mlijeka
1 Panna Cotta Dolcela 
1 Puding okus čokolada Dolcela 
50 g šećera
450 ml mlijeka
voće za ukrašavanje

1. Mlijeko zagrijte i kad zakipi, dodajte prašak za panna cottu te miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu.
​2. Ulijte u navlažene čaše (kalupe) u visini 2 cm i ohladite (4 komada).
3. Kad se panna cotta ohladi, pripremite puding. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka.
4. Ostatak mlijeka zagrijte i kad zakipi, umiješajte pripremljeni prašak za puding.
5. Kuhajte uz miješanje 2 minute, a zatim ravnomjerno nanesite preko panna cotte u čašama.
6. ​Sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku.
7. Desert prije serviranja istresite na tanjur i ukrasite voćem ili čokoladnim preljevom.

Savjet: Puding pripremite sa manje mlijeka da lakše klizne iz čaša (kalupa).
Vrijeme pripreme: 25 minuta.
Zahtjevnost: jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa, kad je baš nedjelja , morat ćemo malo i deserte komentirati. Ovo ću baš napraviti danas, ali, ne zbog
Vaše objave, nego zbog finog deserta kojeg sam jučer jela na terasi lijepog restorana u Vukovaru..
Kolač se zove Vukovarska golubica, a sličan je sastav , osim što se prije istresanja smjese na tanjur
u kutijicu ili kalup ubaci postolje od zapečenih bjelanaka s lješnjacima….finooooo…Slavonci
najbolje kuhaju !!!

New Report

Close