Carbonara sa špinatom

Autor: Promo , 16. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Umjesto svježeg špinata možete koristiti smrznuti špinat Podravka koji je već usitnjen.

(za 4 osobe)

50 g Podravskog špeka Podravka 
150 g mladog špinata
4 jaja
1 žlica krem sira (ricotta)
1 žličica Vegete Natur univerzal 
350 g Špageta Zlato polje 

1. Podravski špek narežite na kockice.
2. Špinat operite, dobro ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici.
3. ​Špinatu dodajte razmućena jaja, krem sir i Vegetu Natur.
4. Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi.
5. Zagrijte širu tavu i u njoj popecite špek da postane hrskav.
6. Špek izvadite, a na preostalu masnoću u tavu ulijte pripremljeni špinat, kratko zagrijte uz miješanje i dodajte vruće špagete (po potrebi i malo vode u kojoj su se kuhali).
7. Sve promiješajte te maknite s vatre.
8. Tople špagete poslužite posute hrskavim špekom.

Savjet: Umjesto svježeg špinata možete koristiti smrznuti špinat Podravka koji je već usitnjen.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close