(za 4 osobe)
50 g Podravskog špeka Podravka
150 g mladog špinata
4 jaja
1 žlica krem sira (ricotta)
1 žličica Vegete Natur univerzal
350 g Špageta Zlato polje
1. Podravski špek narežite na kockice.
2. Špinat operite, dobro ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici.
3. Špinatu dodajte razmućena jaja, krem sir i Vegetu Natur.
4. Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi.
5. Zagrijte širu tavu i u njoj popecite špek da postane hrskav.
6. Špek izvadite, a na preostalu masnoću u tavu ulijte pripremljeni špinat, kratko zagrijte uz miješanje i dodajte vruće špagete (po potrebi i malo vode u kojoj su se kuhali).
7. Sve promiješajte te maknite s vatre.
8. Tople špagete poslužite posute hrskavim špekom.
Savjet: Umjesto svježeg špinata možete koristiti smrznuti špinat Podravka koji je već usitnjen.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com