Sastojci 2 osobe
1 Talianetta Rižoto s gljivama
20 g narezane pancete (ili pršuta)
1 žlica poprženih koštica bundeve, suncokreta ili listića badema narezani vlasac
1. Sadržaj vrećice isipajte u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu.
2. Dodajte 450 ml mlake vode, sitno narezanu pancetu i promiješajte.
3. Zagrijavajte u otvorenoj posudi 15 minuta, na temperaturi 700-800 W.
4. Nakon kuhanja promiješajte, ostavite kratko da odstoji i poslužite posuto poprženim sjemenkama i vlascem.
Savjet: Rižoto možete pripremiti i na klasičan način, klasično u tavi, ali u tom slučaju prvo popržite pancetu, zalijte vodom i pripremite po uputi.
Vrijeme pripreme:20 minuta.
Zahtjevnost: jednostavno.
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.ako već mora biti od praška, bolje podravka umak od gljiva…
panceta je ok ali potpuno nepotrebna jer rižoto od gljiva je blago jelo
dakle,
na srednjoj vatri dinstati glavicu luka na maslacu, dok se dinsta posuti kavenom žl. vegete, između prstiju šećera, bosiljak, malo origana (pa podinstati šire narezane gljive) i tko voli 0,1 vina kada tekućina reducira usuti 2-3 šalice riže promiješati i dodati podravka umak od gljiva te zaliti sa vodom(mlijekom) i mješajući kuhati dok se riža ne skuha, na kraju eventualno dosoliti i dodati kockicu maslaca ili malo vrhnja za kuhanje
Pa daj malo na đuveč to …
Uključite se u raspravu