1. Rižu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode, ocijedite je i ostavite na toplom. Filete oslića narežite na manje komade i posolite. Jednu stranu fileta uvaljajte u brašno. 2. Pobrašnjeno stranu fileta stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute. 3. Pečene filete oslića stavite na toplo mjesto. 4. Za umak, u drugoj tavi uspite vodu, dodajte koncentrat za juhu od rajčica. 5. Miješajte penjaćom do vrenja, a zatim dodajte šećer, bosiljak, protisnuti češnjak i stabljike celera narezane na ploške. 6. Kuhajte oko 5 minuta. Dodajte vino, maslinovo ulje i filete riba. 7. Tavu protresite i još malo zakipite. 8. Pospite peršinom i poslužite s kuhanom rižom.
Savjet: Ako vam umak još uvijek ima kiselkast okus, dodajte još malo šećera ili komadić maslaca. Vrijeme pripreme: 35 minuta. Zahtjevnost: Srednje zahtjevno