Ovo je trenutno najtraženiji kvart u Zagrebu na tržištu nekretnina

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2024. u 13:17
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Najčešći kupci nekretnina su osobe u dobi od 30 do 40 godina, dok značajan udio čine i kupci u dobnoj skupini od 40 do 50 godina.

Grad Zagreb i dalje je najtraženije područje za kupnju nekretnina, pri čemu se značajan broj transakcija odnosi na kupnju prve nekretnine. Osim stanovnika Zagreba, stanove u glavnom gradu često kupuju i ljudi iz drugih dijelova Hrvatske, motivirani školovanjem djece ili potencijalnom investicijom. U prvoj polovici 2024. godine, najprodavaniji su stanovi površine do 65 četvornih metara, piše Točka na i.

“Najtraženiji stanovi u Zagrebu su oni veličine između 45 i 65 kvadratnih metara, s jednom spavaćom sobom, u blizini javnog prijevoza.

Trešnjevka – sjever je najtraženiji kvart, a velik interes kupci pokazuju i za Novi Zagreb – istok te Trešnjevku – jug, dok centar grada i Maksimir i dalje ostaju među najpoželjnijim kvartovima.

Najmanji postotak kupnje stanova u prvoj polovici 2024. godine zabilježen je u Podsljemenskoj zoni, na Pešćenici te u kvartu Vrapče – Podsused. Stanovi u Zagrebu uglavnom se prodaju kroz 3 do 4 mjeseca”, kaže direktorica Opereta nekretnina direktorica Jelena Kravoščanec Todorović ističući kako je razlika između tražene i realizirane cijene 9,1 posto.

Najčešći kupci nekretnina su osobe u dobi od 30 do 40 godina, dok značajan udio čine i kupci u dobnoj skupini od 40 do 50 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close