Cijene nekretnina u prosincu pale za dodatnih 1 posto

Autor: Darko Bičak , 04. siječanj 2016. u 22:01
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Sve je veći broj županija u kojima se cijene kuća spustila ispod 500 eura po četvornom metru.

Cijene nekretnina u Hrvatskoj nastavljaju padati, a u prosincu su bile za jedan posto manje u odnosu na isti mjesec 2014., pokazuje analiza internetskog oglasnika Njuškalo na temelju 154.000 oglašenih nekretnina. U odnosu na prosinac 2011. godine, sadašnje tražene cijene su četiri posto niže. Većina županija na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama kvadrata nekretnina, a najizraženiji je u kontinentalnom dijelu Hrvatske – Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija.

Kao i u mjesecima ranije, najveći rast prosječnih cijena kvadrata bilježi Ličko–senjska županija od četiri posto, no to je prvenstveno zbog rasta cijena kvadrata na jadranskom dijelu te županije. Iako većina županija u priobalju bilježi oporavak cijena nekretnina, Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s trendom pada cijena nekretnina zbog kontinuiranog pada cijena kvadrata kuća dok su prosječne cijene stanova i dalje stabilne. Kontinentalne županije koje bilježe najveći pad prosječnih cijena nekretnina u odnosu na isti period prošle godine, ujedno su i županije sa najnižim cijenama nekretnina općenito.

Tako na portalu Njuškalobilježe sve veći broj županija u kojima je kvadrat kuće ispod 500 eura. U Gradu Zagrebu prosječna cijena po kvadratu za kuću iznosila je 1250 eura u prosincu, što je pad od 5 posto u odnosu na lanjski prosinac, a stanovi su bili na razini od 1602 eura, a što je isto kao i u godini prije.

Komentirajte prvi

New Report

Close