Nutella je sasvim sigurno jedna od najomiljenijih slastica diljem svijeta, a popularna je i kod nas. Međutim jeste li se ikad pitali kako je zapravo nastala i zašto se među ostalim radi i od lješnjaka?
Kako piše Policy Mic, Nutellu je u svom prvotnom obliku tijekom Drugog svjetskog rata izmislio Pietro Ferrero, proizvođač slastica i osnivač tvrtke Fererro. U to vrijeme je zbog rata vladala nestašica kakaa, dok je lješnjaka bilo u izobilju na sjeveru Italije, pa su oni postali okosnica proizvoda (premda lješnjak čini svega 13 posto kreme).
Proizvod je u početku bio poznat kao 'Pasta Gianduja' i nije dolazio u staklenci nego u obliku 'štruce' zamotane u foliju, a početkom pedesetih preimenovan je u 'Supercrema Gianduja'.
Nuttela je svoj naziv dobila tek 1964. godine i do današnjeg dana ostala je jedan od najpoznatijih prehrambenih artikala na svijetu, a ove godine 18. svibnja proslavit će 50. rođendan pod tim imenom.
Statistike inače kažu kako se u svijetu u prosjeku svake sekunde prodaju 2,5 staklenke Nutelle!
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu