Britanski znanstvenik specijaliziran za zdravlje crijeva, poznatiji na TikToku kao @mrguthealth, otkrio je kojih pet namirnica su najgore za crijeva jer najčešće uzrokuju trovanje hranom. Na njegovom popisu tako su se našle namirnice kao što su kamenice, pakirane salate, nedovoljno pečene goveđe burgere, sushi stariji od dva dana i klice.
Za kamenice je rekao da su kao filter koji skuplja sve, uključujući i bakterije. Za klice ističe da se uzgajaju u toplim uvjetima i da se obično ne obrađuju termički. Zbog toga smatra da nisu vrijedne rizika, a pakirane salate smatra najopasnijima.
@mrguthealth Number 1 is mad 😳 #guthealth #guttok #ibs #foodpoisoning ♬ Aesthetic – Tollan Kim
“22 posto svih trovanja hranom u SAD-u u posljednjem desetljeću bilo je povezano sa salatama. Plodovi mora čine samo šest posto svih slučajeva”, objasnio je na kraju.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu