Znanstvenici sa Sveučilišta u Cambridgeu eksperimentalno su dokazali da bi vlasnici kafića, ukoliko žele da im gosti više piju i troše, trebali posluživati pića u većim čašama. Mjesto eksperimentiranja bio je izvjesni britanski restoran s posebnom prostorijom u kojoj se nalazio bar, piše Express.
Snimivši stanje, prvo su pratili koliko se u restoranu pije vina tijekom tjedan dana uz korištenje standardnih čaša. Potom su tjedan dana koristili čaše istog oblika, ali sada bitno veće od prethodnih. Slijedilo je tjedan dana čaša opet standardneveličine, a zatim čaša istog oblika, ali bitno manjih. I tako nekoliko puta.
Cijeli članak pročitajte ovdje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Sad opet moram napisati PROBLEM.
Pakiranja BOČICA u kojima su sokovi su PREMALENA ! JAMNICA, BADEL…ostali….pakiraju
male bočice 2,5 dl….iznimno 3 dl…. umjesto o.5 ili o.75
Kako onda smiješ i možeš poslužiti veće pakiranje – kad je prodaja u RINFUZI – pretakanje-zabranjena..????
Vrućine paklene – a mi pijemo sokiće po 12- 15 kuna u jednom dahu!
INDUSTRIJA ne misli na nikakve promjene u tom smjeru?
Sto godina će pilit jedno te isto….
Uključite se u raspravu