Svima nam se ponekad prilikom kuhanja ili pečenja dogodi da nam zagori hrana. Međutim, postoje načini kako da je spasite, piše B92.
Promijenite posudu za kuhanje
U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je da promijenite lonac i izbjegnete struganje i miješanje zagorjele hrane.
Izrežite zagorjeli dio
U slučaju da tijekom kuhanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj dio. Tako možete izbjeći kvarenje ostatka jela.
Koristite krumpir
Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorjele hrane, krumpir je namirnica koja je može spasiti, jer on upija mirise i okuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti krumpir, narezati ga i dodati u posudu. Zatim nastavite kuhati/peći jelo na laganoj vatri. Nakon toga samo izbacite krumpir, ili ako vam se uklapa u recept, možete ga i ostaviti.
Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i izjednačite okus. Možete birati između soka od limuna, octa, bijelog ili crnog vina, rajčice, ovisno o jelu koje spremate.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu