Zagorio vam je ručak? Ne morate odmah sve baciti, spasite stvar pomoću ovih trikova

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2022. u 11:28
Foto: Unsplash

U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je da promijenite lonac

Svima nam se ponekad prilikom kuhanja ili pečenja dogodi da nam zagori hrana. Međutim, postoje načini kako da je spasite, piše B92.

Promijenite posudu za kuhanje

U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je da promijenite lonac i izbjegnete struganje i miješanje zagorjele hrane.

Izrežite zagorjeli dio

U slučaju da tijekom kuhanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj dio. Tako možete izbjeći kvarenje ostatka jela.

Koristite krumpir

Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorjele hrane, krumpir je namirnica koja je može spasiti, jer on upija mirise i okuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti krumpir, narezati ga i dodati u posudu. Zatim nastavite kuhati/peći jelo na laganoj vatri. Nakon toga samo izbacite krumpir, ili ako vam se uklapa u recept, možete ga i ostaviti.

Dodajte kiseli sastojak

Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i izjednačite okus. Možete birati između soka od limuna, octa, bijelog ili crnog vina, rajčice, ovisno o jelu koje spremate.

Komentirajte prvi

New Report

Close