Vraća se projekt koji je oduševio i Zagrepčane i Splićane: Od ovog petka ponovo jedemo na Dolcu

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2023. u 23:00
Foto: PLACe market

Nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebačku glavnu tržnicu Dolac, donio je u ove gradove energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa.

PLACe market, projekt koji je u proljeće i ljeto oduševljavao i Zagrepčane i Splićane ovaj se petak od 18h  ponovo vraća na Tržnicu Dolac u Zagrebu. Projekt će trajati svaki sunčani petak u rujnu i listopadu koliko to vrijeme bude dozvoljavalo.

 Nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebačku glavnu tržnicu Dolac, donio je u ove gradove energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa.

 Ova feel good gastro priča koja se nastavlja s jesenskim izdanjem, pokazala nam je kolika je atraktivnost tržnica kao mjesta centralnog gradskog života, ali i da su Zagrepčani i Splićani željni novih drugačijih koncepata i ugodnih nepretencioznih druženja. S gastro strane, PLACe market jedini je ulični projekt koji je skupio tolika chefovska imena na jednom mjestu koja pokazuju da street food može biti i kod nas i kreativan, i lokalno orijentiran, i gastronomski vrijedan i ukusan, i cjenovno prihvatljiv.  

Pa su tako do sada u splitskom djelu projekta sudjelovali restorani Dvor sa chefom Hrvojem Zirojevićem na čelu, restoran Zrno Soli, restoran ZOI, Šug chefa Duje Kanajeta, ARTiČok, Kinoteka sa chefom Juricom Jantolekom, Uje oil bar, Pinku fish&wine, Mazzgoon, eVala 1950 chefa Ivana Temšića, Ka’Doma, Maka Maka, Bokeria, Sexy Cow, Daltonist i Mandrills Barbarosa. 

Foto: PLACe market

 U Zagrebu su specijalitete poput sipe na kremastoj palenti, praline punjene bikovim repom i brie sirom, janjećih fritula, morskog psa, purice s mlincima, punjenih paprika, skradinskog rižota, srdela, azijskih štrukli, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenine u kolutu parmezana, carskog drobljenca i odležanih steakova pripremali, a pripremat će ih i u jesenskom djelu Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.

Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica.

Cijene se kreću od 6-10 eura, a ponuda je zaista raznolika i sigurni smo kako će vam doslovno svaki štand dati razlog da se petkom uputite jesti na Dolac, tu je svaki petak i live DJ.

Komentirajte prvi

New Report

Close