Kokice iz mikrovalne su za mnoge omiljena grickalica. Iako nisu baš tako zdrave, gotove su za tren, pa se nekada možete počastiti, piše City magazin. Ipak, često na dnu vrećice ostane dosta zrna kukuruza koja se ne otvore. Kako vam se ovo ne bi događalo, potrebno vam je 60 sekundi i šalica vode.
Točnije, kako i stoji na uputstvu za upotrebu, a koje vjerojatno nitko ne čita, dovoljno je da mikrovalnu ugrijete prije ubacivanja kokica.
Na pozadini vrećice nalaze se uputstva.
“Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu zagrijevanjem šalice vode oko jednu minutu. Šalicu zatim izvadite prije nego što ubacite kokice”, stoji na uputstvu.
Također, prije nego što ubacite vrećicu u mikrovalnu, dobro je protresite da bi se sol ravnomjerno rasporedila.
A koliko dugo ih zagrijavate?
Pa, to ovisi o vašoj mikrovalnoj, ali kokicama je potrebno između jedne minute i 15 sekundi do pet minuta.
“S obzirom na to da se mikrovalne razlikuju, isključite je kad se vrijeme pucanja kokica uspori na svake dvije do tri sekunde”, piše još na pakiranju.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu