VIDEO: 27-godišnjakinja pronašla način kako zaraditi više od 15.000 eura mjesečno, ali ne od poslodavca

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2024. u 10:13
Foto: TikTok

Pravi financijski uspjeh došao je kada je počela objavljivati svoj rad na društvenim mrežama.

Lexi Abreu, 27-godišnja električarka, zarađuje 185.000 eura godišnje, no nije njen poslodavac taj koji joj isplaćuje te velike iznose. Nakon što je diplomirala s predmedicinskim studijem 2019. godine, mnogi su očekivali da će se zaposliti u znanosti ili zdravstvu. Međutim, Lexi je otkrila da je njezin pravi poziv nešto sasvim drugo.

@lexi_abreu

The no-see-ums are a paid actor 😭

♬ son original – 🎶𝐉𝐔𝐒𝐓 𝐑𝐄𝐋𝐀𝐗𝐈𝐍𝐆🎧

Tijekom studija, Lexi je radila u bolnici, ali ubrzo je shvatila da taj posao nije za nju. “Mrzila sam to,” izjavila je za Business Insider. “Pomislila sam… ‘Nisam osoba za rad s ljudima. Nisam stvorena za ovo’.” Umjesto toga, odlučila je postati električarka, zanimanje koje je započela kroz pripravnički staž još 2015. godine, prenosi Klik.hr.

“Posao električara iznimno je nagrađujući. Na kraju posla, uključite struju i vidite cijeli sustav kako radi pred vama,” objasnila je Lexi. “Za razliku od uredskog posla gdje svaki dan idete u istu zgradu, ja radim na različitim mjestima svaki dan. Doživljavam različite stvari i susrećem različite ljude svaki dan.”

Pandemija COVID-19 dodatno je učvrstila njezinu ljubav prema ovom poslu, jer je često radila samostalno. “Nakon što je pandemija završila, shvatila sam da želim nastaviti raditi to.”

Međutim, pravi financijski uspjeh došao je kada je počela objavljivati svoj rad na društvenim mrežama. Od 2022. godine, Lexi dijeli videozapise na kojima nosi tešku opremu i popravlja mreže kabela. Njezini sadržaji brzo su stekli popularnost, te sada ima više od 2,2 milijuna pratitelja na TikToku, Instagramu i YouTubeu. Zahvaljujući tome, zarađuje oko 200.000 dolara godišnje, uključujući ugovore s brendovima, prema Wall Street Journalu.

Komentirajte prvi

New Report

Close