U Rimu je u srijedu održana ekskluzivna “4 hands dinner” večera u organizaciji Michelina i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koju su pripremali Marijo Curić, chef restorana 360 u Dubrovniku te Francesco Apreda, chef restorana Idylio by Apreda u kojem je održan event.
“Prezentacija hrvatske gastronomije u središtu Rima i to u jednom od najpoznatijih rimskih restorana znači puno za promociju i vidljivost Hrvatske na talijanskom tržištu.
Kada tome pridodamo činjenicu da je partner ove večere Michelin, onda možemo zaključiti kako je naša gastronomija vrlo cijenjena u stručnim krugovima te među vrhunskim poznavateljima kulture pripreme hrane”, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.
Na večeri su bili partneri i predstavnici talijanskog turističkog sektora, predstavnici medija, kao i blogeri te influenceri specijalizirani za putovanja i gastronomiju.
Kako je poznato, u Hrvatskoj se trenutno nalazi 10 restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom te dva restorana sa zelenom zvjezdicom, dok 12 restorana nosi oznaku Bib Gourmand. Iz Michelinova vodiča poručili su kako su njihovi inspektori iz godine u godinu zadivljeni predanošću lokalnih chefova u Hrvatskoj.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu