Ako vam ostane puno zrna kukuruza prilikom pripreme kokica u mikrovalnoj pećnici, trebali biste primijeniti neke od trikova za što veću količinu napravljenih kokica, piše Klixba.
Internetska stranica Femail otkrila je ispravan način za pravljenje kokica u mikrovalnoj pećnici. Kako navode, na poleđini pakiranja nalazi se niz savjeta za one koji prvi put prave kokice u mikrovalnoj pećnici.
Jedan od savjeta navodi da prethodno zagrijete mikrovalnu pećnicu tako da prvo zagrijete šalicu vode u njoj. Ako to radite jednu minutu, mikrovalna pećnica će već biti topla za kokice. To bi trebalo spriječiti da zrna kukuruza ostanu u papirnoj vrećici.
Većina ljubitelja kokica u mikrovalnoj pećnici više je usredotočena na vrijeme na koje ostave vrećicu unutra nego na to da prethodno zagriju sam uređaj. Ako stavite vrećicu kokica u mikrovalnu pećnicu prije prethodnog zagrijavanja same mikrovalne pećnice, tada vam se kokice neće ravnomjerno ispeći.
Na stražnjoj strani vrećice postoje i drugi “savjeti za pucanje” vrijedni pažnje, uključujući podizanje kokica s poda mikrovalne pećnice stavljanjem okrenute posude ispod vrećice. To dovodi vrećicu u liniju s grijačem mikrovalne pećnice, osiguravajući da se cijela vrećica zagrije u isto vrijeme.
Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, vrećica može iskočiti između jedne minute i 15 sekundi te pet minuta, pa je vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za pripremu kako biste dobili savršenu količinu. Budući da se mikrovalne pećnice razlikuju, pažljivo slušajte i zaustavite mikrovalnu pećnicu kada se brzo pucanje uspori na dvije do tri sekunde između pucanja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu