Počela je priprema zimnice, a ajvar je svakako njen nezaobilazan dio. Kako biste napravili savršen ajvar, potrebno je veliku količinu paprika ispeći i oguliti, piše B92.
Iskusne domaćice se redovno koriste raznim trikovima, ali za početnicu u kuhinji, guljenje paprika je prava “noćna mora”. Zato bi najbolje bilo da, ako se pripremate za pečenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će uvelike olakšati posao.
U čemu je trik?
Čim ispečete paprike, odmah ih pokrijete ili vežete u najlonsku vrećicu.
Zatim ih bacite u duboku zdjelu i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a onda lonac prekrijte poklopcem. Za ovo vam može poslužiti čak i plastična kutija za hranu.
Što se tada događa?
Paprike ispuste višak tekućine i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite. Ako se bojite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.
Savjet: Također, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci, a da se ne opečete.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu