Uz ove sastojke vratite sjaj vašim čašama u svega par minuta

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2022. u 12:18
Foto: Pixabay

U nekim slučajevima će glavni razlog zašto su čaše bez sjaja biti pretvrda voda.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vam čaše, koje su zapravo čiste, ne izgledaju uopće čisto. Često budu nekako mutne, a razlozi mogu biti različiti, piše Mirovina. Ipak, postoji vrlo jednostavno rješenje za koje treba samo nekoliko sastojaka, a uključuje oko 15 minuta vašeg vremena.

U nekim slučajevima će glavni razlog zašto su čaše bez sjaja biti pretvrda voda, dok se u drugim može raditi o čašama koje su mutne od brisanja. Osim što jednostavnim trikom možete vratiti sjaj čašama, sjaj možete vratiti i drugim staklenim površinama ili predmetima kao što su vaze.

Vraćanje sjaja čašama

Treba vam alkoholni ocat, obična voda i krpica od mikrofibre koja se može pronaći u gotovo svim trgovinama.Čaše prvo ostavite da se namaču oko pet minuta u alkoholnom octu. Kiselina će uništiti ostatke od kamenca, neutralizirati eventualne neugodne mirise, a ako i dalje primijetite da čaše nisu sjajne možete na prst staviti malo smjese sode bikarbone pomiješane s vodom i lagano utrljati na mjesto kojem fali sjaja.

Nakon octa, čaše je potrebno dobro isprati pod toplom, ali ne vrućom vodom. Idući korak je ključan, a to je brisanje čaša suhom krpicom od mikrofibre.

Vraćanje sjaja drugim staklenim površinama

Kada se radi o drugim staklenim površinama koje su nešto veće, kao što su stakleni stolovi ili pak prozori, ocat je potrebno poprskati po površini i ostaviti da djeluje između pet i 15 minuta. Nakon toga se površina obriše mokrom krpicom od mikrofibre, a potom i suhom kako bi se staklo brže osušilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close