Uz ova tri trika presoljeno jelo možete spasiti, a ne baciti

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2022. u 10:08
Foto: Pixabay

Nema kome se nije dogodilo da presoli jelo, a zbog toga su mnoga od jela i bačena.

Nema kome se nije dogodilo da presoli jelo, a zbog toga su mnoga jela i bačena. Međutim, uz ovih par trikova nećete morati baciti jelo ako ga presolite, javlja B92.

1. Mrkva, luk ili krumpir

Ako ste presolili juhu, umak ili gulaš u jelo dodajte jednu cijelu glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krumpir koji će pokupiti višak soli.

2. Jabuka

Ubacite oguljenu jabuku u jelo, ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u jelu da pokupi sol, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

3. Voda

Možete dodati i vodu, a ako je potrebno da poslije toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili škroba, a možete dodati i bešamel umak.

Komentirajte prvi

New Report

Close