Nema kome se nije dogodilo da presoli jelo, a zbog toga su mnoga jela i bačena. Međutim, uz ovih par trikova nećete morati baciti jelo ako ga presolite, javlja B92.
1. Mrkva, luk ili krumpir
Ako ste presolili juhu, umak ili gulaš u jelo dodajte jednu cijelu glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krumpir koji će pokupiti višak soli.
2. Jabuka
Ubacite oguljenu jabuku u jelo, ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u jelu da pokupi sol, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.
3. Voda
Možete dodati i vodu, a ako je potrebno da poslije toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili škroba, a možete dodati i bešamel umak.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu