Krumpire volimo jer ih možemo pripremati na razne načine, mogu se kuhati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati juhama i salatama, piše Ordinacija. Ipak, važno je znati i koji krumpir koristiti kako biste uživali u najboljoj teksturi i okusu.
Ako krumpir ima više škroba, onda će njegov sadržaj lakše postati mekan i odličan je za pripremu pirea ili za pečenje. Voštani krumpir sadrži puno vode te se zato koristi za salate ili se kuha. Kad smo već spomenuli salatu od krumpira, ako do sad niste bili potpuno zadovoljni okusom, postoji jednostavno rješenje – u vodu u kojoj se kuha krumpir stavite octa.
Jednom kad ste naučili koristiti pravi krumpir za kuhanje, ako mu u vodu u kojoj se kuha dodate ocat, on će pomoći da krumpir zadrži svoj oblik. No, to nije sve. Proces ide tako da krumpir kuhate oko 30 minuta, a nakon 10 minuta kuhanja dodajte ocat.
Prema pisanju Eating Expired, ocat će održati krumpir čvrstim i stvorite će se na vanjskom dijelu čvršća opna. Dobro je znati da je svejedno koju vrstu octa stavljate – vinski, jabučni ili alkoholni. Isprobajte već danas ovaj recept i uživajte u najboljoj krumpir salati.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu