U sve nove automobile ugradit će se uređaj protiv prebrze vožnje

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2022. u 11:20
Foto: Pixabay

U petak su zastupnici Konzervativne stranke u britanskom parlamentu istaknuli kako su prijedlozi dokaz kampanje protiv vozača.

Svi novi automobili morat će biti opremljeni s limiterima brzine kako bi bili u skladu s novim propisima Europske unije, koji mnogi u Velikoj Britaniji smatraju “kontroverznima”. Uskoro će se objaviti nove mjere sigurnosti vozila, a jedna od njih uključuje i smanjivanje snage motora ako se prijeđe određena brzina vozila, prenosi Večernji list.

Navodi se kako je glavni razlog sigurnost, no očekuje se kako će mjere podržati ekološki aktivisti koji već duže vrijeme zaziva niže brzine kako bi se smanjila emisija. U petak su zastupnici Konzervativne stranke u britanskom parlamentu istaknuli kako su prijedlozi dokaz kampanje protiv vozača. Jedan do njih Craig Mackinlay, koji je predsjednik parlamentarne skupine Fiar Fuel UK Motorists and Hauliers, istaknuo je kako će ti prijedlozi posve uništiti tržište luksuznih automobila.

– Ovo je više od Velikog brata.  Vidjet ćemo više ovoga ako krenemo u smjeru određivanja cijena cesta. Mislim da ljudi nisu razmislili o aspektu slobode. Ovo zvuči jako nekonzervativno – istaknuo je.

Komentirajte prvi

New Report

Close