Trik koji omekšava meso za 15 minuta, a poboljšava i okus

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2022. u 08:56
Foto; Pixabay

Budući da vijetnamska marinada sadrži dosta kiseline, dovoljno je marinirati meso ili ribu 15-30 minuta.

Dobra marinada omekšava meso i daje finu aromu, a koliko je svjetskih kuhinja, toliko je i različitih kombinacija začina i drugih dodataka. Naginjete li azijskim specijalitetima, možete isprobati marinadu koja je nastala po uzoru na omiljeni vijetnamski umak za različite grickalice, a zove se nuoc cham.

Marinada prilagođena zapadnjačkim ukusima ipak ne sadrži previše egzotičnih sastojaka, a ni ljutine, tako da nema straha. Budući da vijetnamska marinada sadrži dosta kiseline, dovoljno je marinirati meso ili ribu 15-30 minuta. Idealna je za brzinsko mariniranje junetine, svinjetine ili piletine, ali i ribe. Možete meso premazati tek kistom ili je poslužiti kao dodatak jelu. Zgodan je i dodatak mljevenom mesu koristite li ga za tortilje ili kakav drugi zalogaj toga tipa.

Sastojci za marinadu:

1/2 male ljutike

1/2 vezice svježih stabljika korijandra

4 češnja češnjaka

3/4 šalice soka limete (od 6 do 8 limeta)

1/4 šalice ribljeg umaka

2 do 3 žlice šećera

Priprema:

Grubo nasjeckajte 1/2 male ljutike i 1/2 vezice stabljike korijandra. Dodajte 4 češnja češnjaka, 3/4 šalice soka limete, 1/4 šalice ribljeg umaka i 2 žlice šećera pa izmiksajte u glatku smjesu. Kušajte i po potrebi dodajte još žlicu šećera, piše Pun kufer.

Komentirajte prvi

New Report

Close