Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije kuhanja meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje je li to uopće potreban korak?
Meso može sadržavati razne bakterije i viruse, a to je jedan od glavnih razloga zašto ga ljudi ispiru. U nekim zemljama čak koriste i kiseline poput limuna ili octa.
Razna istraživanja i laboratorijske provjere pokazala su da pranje sirovog mesa običnom vodom iz slavine nije učinkovito u uklanjanju bakterija i zapravo može nanijeti više štete nego koristi jer se šire patogeni virusi na radnu površinu, pa tako i na druge namirnice, piše Večernji list.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu