Vikend menu
RECEPT DANA

Tortilja kao topli sendvič

Za toplim sendvičem posežemo kada trebamo ručak koji želimo ponijeti, zalogaj s nogu ili jednostavno ne znamo što danas pripremiti. Ideja za drugačiji topli sendvič dolazi u obliku tortilje, znači – jednostavno, okruglo, preklopljeno i neodoljivo ukusno.

Promo
18. listopad 2020. u 07:34
Foto: Promo

Na zagrijano ulje stavite piletinu narezanu na trake i popecite na jačoj vatri uz miješanje, dok tekućina ne ispari.
Dodajte na tanke trakice narezanu papriku i na tanke ploške narezane tikvice i mrkvu.
Popecite na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta.
Dodajte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta da se sastojci povežu.
Na tortilju stavite četvrtinu nadjeva i pospite sirom. Preklopite tortilju i pritisnite.
Na zagrijanoj suhoj tavi popecite pripremljenu tortilju s obiju strana i prije posluživanja prerežite je popola (da dobijete 2 komada).

Sastojci za 4 osobe:
3 žlice ulja
500 g piletine
1 crvena paprika
1 tikvica
1 mrkva
1 Fant tortilje
4 veće pšenične tortilje
120 g polutvrdog sira (edamer, gauda…)

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.
Savjet: Tortilje možete popeći na suhoj grill tavi ili tavu možete lagano premazati s malo maslinova ulja.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close