U mješavinu za palačinke dodajte kakao i vodu i pjenjačom izmiješajte glatko tekuće tijesto.
Palačinke ispecite u tavici (Ø 25 cm). U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme i promiješajte.
Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom do pet minuta. Višnje iz kompota ocijedite, a tekućinu sačuvajte. Na svaku palačinku stavite dio kreme i višanja iz kompota, savijte ih i jedan kraj uvijte prema unutra.
Od tekućine iz kompota odvojite dvije žlice i pomiješajte s Gussnelom. Ostatak tekućine pomiješajte sa šećerom i kuhajte tri do četiri minute. Dodajte razmućen Gussnel i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Sastojci
Za tijesto:
1 Mješavina za palačinke Podravka (400 g)
700-750 ml vode
1 žlica kakaa u prahu
ulje za pečenje
Za kremu:
2 kutije Tiramisu krema Dolcela
600 ml mlijeka
Za umak od višanja:
1 staklenka Kompota od višanja light Podravka
3 žlice šećera u prahu
3 žličice Gussnela Dolcela
Posluživanje: Nadjevene palačinke prelijte umakom od višanja i ukrasite preostalom kremom.
Savjet: Kod pripreme umaka možete dodati malo rakije od trešanja (kirsch) ili maraskino.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE