Tiramisu palačinke s višnjama

Autor: Promo , 15. studeni 2020. u 09:00
Foto: Promo

Da je tiramisu krema zbog svog nenametljivog okusa primjenljiva u svakom obliku, dokazuje i ovaj recept.

U mješavinu za palačinke dodajte kakao i vodu i pjenjačom izmiješajte glatko tekuće tijesto.
Palačinke ispecite u tavici (Ø 25 cm). U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme i promiješajte.
Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom do pet minuta. Višnje iz kompota ocijedite, a tekućinu sačuvajte. Na svaku palačinku stavite dio kreme i višanja iz kompota, savijte ih i jedan kraj uvijte prema unutra.
Od tekućine iz kompota odvojite dvije žlice i pomiješajte s Gussnelom. Ostatak tekućine pomiješajte sa šećerom i kuhajte tri do četiri minute. Dodajte razmućen Gussnel i kuhajte dok se umak ne zgusne.

Sastojci
Za tijesto:
1 Mješavina za palačinke Podravka (400 g)
700-750 ml vode
1 žlica kakaa u prahu
ulje za pečenje

Za kremu:
2 kutije Tiramisu krema Dolcela
600 ml mlijeka

Za umak od višanja:
1 staklenka Kompota od višanja light Podravka
3 žlice šećera u prahu
3 žličice Gussnela Dolcela

Posluživanje: Nadjevene palačinke prelijte umakom od višanja i ukrasite preostalom kremom.
Savjet: Kod pripreme umaka možete dodati malo rakije od trešanja (kirsch) ili maraskino.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close