‘Hrvatska je prekrasna’: Svjetski istraživač Ben Fogle proputovao je cijeli svijet, a uskoro dolazi u Zagreb

Autor: Mladen Miletić , 08. ožujak 2024. u 10:37
Fogle je preveslao Atlantik, popeo se na Mount Everest, preživljavao u indijskim Himalajama.../PD

Festival se već četvrtu godinu održava u Zagrebu, okupljajući sve zainteresirane aktere koji pokušavaju dati odgovor na pitanje: kako živjeti i raditi održivije?

Britanski televizijski novinar svjetskog glasa, istraživači i autor Ben Fogle prvo je veliko programsko ime koje najavljuje četvrti Greencajt festival u Zagrebu. Festival koji je postao sinonim za promicanje održivosti i zelene budućnosti, ugostit će Foglea kao jednog od ključnih govornika koji će podijeliti svoja iskustva predavanjem na temu “Wild: back to the roots”.

Priznati borac za očuvanje prirode poznat je po svojoj strasti prema istraživanju divljine i promicanju očuvanja okoliša kroz svoje projekte, knjige i televizijske emisije.

U svibnju na Velesajmu

Trodnevna konferencija održat će se od 22. do 24. svibnja u paviljonu 13 Zagrebačkog Velesajma.

Kroz popularni serijal “Ljudi od divljine” kojeg smo gledali na našoj televiziji, Fogle je putovao svijetom, upoznao izazove suvremenog načina življenja u više od 50 zemalja svijeta, kako bi predstavio ljude koji su napustili gradski život i započeli život u skladu s prirodom.

Ben je i pasionirani avanturist, čovjek koji je preveslao Atlantik, popeo se na Mount Everest, preživljavao u indijskim Himalajama, cijelo vrijeme stavljajući u fokus susrete sa pojedincima i zajednicama koje su ga duboko dirnule i promijenile njegovu perspektivu u životu.

“Svoje dugogodišnje iskustvo i put koji sam do sada prošao, pokušat ću zanimljivim predavanjem podijeliti s publikom Greencajt festivala. Već sam imao prilike posjetiti Hrvatsku koja je prekrasna”, izjavio je Ben Fogle.

Festival se već četvrtu godinu održava u Zagrebu, okupljajući sve zainteresirane aktere koji pokušavaju dati odgovor na pitanje: kako živjeti i raditi održivije?, a trodnevna međunarodna konferencija održat će se od 22. do 24. svibnja, na novoj lokaciji Zagrebačkom Velesajamu, u paviljonu 13.

Komentirajte prvi

New Report

Close