Mljevenom mesu dodajte ljuti ajvar, vrlo sitno nasjeckani luk, mineralnu vodu, mljeveni crni papar i prstohvat majčine dušice.
Meso u zdjeli promiješajte zatvorenim dlanom da se svi sastojci dobro prožmu.
Ostavite dobro pokriveno u hladnjaku nekoliko sati, a može i preko noći.
Meso formirajte u duguljasti ćevap dugačak otprilike 20 cm i 2 cm u promjeru, pa kroz njega provucite drveni ili metalni ražnjić.
Neka još neko vrijeme odstoji prije pečenja.
Na dobro zagrijani roštilj (ili grill tavu) premazan uljem stavite meso.
Vatru zatim smanjite (ako pečete na roštilju premjestite na dio roštilja na kojem je niža temperatura ) i polako pecite dok lijepo ne porumene.
Šiš ćevap bi morao ostati sočan, pa pazite da ga ne presušite.
Prije pečenja mesa pripremite narezano povrće.
Sastojci za 4 osobe:
1 kg mljevenog mesa (miješanog junetina i svinjetina)
1-2 žlice Ajvara ljutog Podravka
50 g luka
80 ml mineralne vode
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro majčina dušica
ulje za pečenje
Za povrće:
120 g cherry rajčica
1 salatni krastavac
1 manji ljubičasti luk
zelena salata (rikula, matovilac ili potočarka)
Za preljev:
150 g grčkog jogurta
100 g Ajvara blagog Podravka
Posluživanje: Šiš ćevap poslužite na sveže narezanom povrću, sa lepinjom za prilog. Za preljev, grčki jogurt pomiješajte s Ajvarom, te poslužite u zdjelici uz jelo.
Savjet: Lepinje prije posluživanja zagrijte na roštilju.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE