Za semifreddo, kremu mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj kutije Dolcela Mousse čokolada, kakao i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom. Kalup (20×10 cm) obložite papirom za pečenje. U njega uspite pripremljenu smjesu i pospite nasjeckanim lješnjacima te po želji nasjeckanom čokoladom ili čokoladnim listićima. Stavite u zamrzivač najmanje 3-4 sata. Za čokoladni preljev, mlijeko zagrijte zajedno sa slatkim vrhnjem. Umiješajte Gussnel razmućen u žlici mlijeka. Kad zavri maknite s vatre te dodajte Lino ladu nougat i miješajte da dobijete glatki umak. Stavite ga u zatvorenu posudu i ostavite da se ohladi (povremeno promiješajte).
Sastojci:
1 Dolcela Mousse čokolada (105 g), 100 ml hladnog mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, 1 žlica Dolcela Kakaa u prahu, 50 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka,
Čokoladni preljev: 100 ml slatkog vrhnja, 50 ml mlijeka, 80 g Lino lade nougat, ½ žličice Dolcela Gussnela
POSLUŽIVANJE: Prije posluživanja semifreddo narežite na ploške, pa prelijte čokoladnim umakom.
SAVJET: U semifreddo kremu možete dodati i komadiće popečenih lješnjaka i nasjeckanu čokoladu.
Recept je preuzet s www.coolinarka.com.
Više recepata potražite OVDJE