U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu popecite kockice kruha sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz tave na upijajući papir.
U posudu u kojoj ćete poslužiti salatu stavite sitno narezanu ljutiku, senf, maslinovo ulje, limunov sok, crni papar i prstohvat soli, pa sve dobro izmiješajte. Dodajte rikulu koju izmiješate tako da svaki listić dobije malo preljeva. Po njoj rasporedite narezane rajčice, na ploške narezanu rotkvicu, popečeni kruh i sve lagano izmiješajte.
Sastojci za 2 osobe:
2 ploške bageta narezane na kocke
1 žlica maslinova ulja
80 g mlade rikule
100 g cherry rajčica
4 rotkvice
100 g sira skute (ili kozjeg)
nekoliko jezgri oraha za posluživanje
Za preljev:
1 ljutika (mali luk kozjak)
1 žlica Senfa Gold Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 žlica ocijeđenog limunova soka
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
sol
Posluživanje: Pospite na kockice narezanim sirom i narezanim orasima te odmah poslužite.
Savjet: Poslužite na velikom plićem ovalu da sastojci budu vidljivi sa svojom raskoši.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE