Vikend menu
vikend menu

Salata od crnog graha i kvinoje

Salata od crnoga graha i kvinoje može biti i glavno jelo, a uz avokado, mango i jalapeno papričicu donosi dašak egzotike na vaš tanjur.

Promo
21. kolovoz 2021. u 09:17
Foto: Podravka

Kvinoju prelijte sa 370 ml vode i zagrijavajte dok ne zakipi. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Maknite s vatre pa vilicom rastresite kvinoju.
U posudu za salatu stavite ocijeđeni i isprani grah. Zatim najprije mango, pa crvenu papriku i na kraju avokado narezan na kockice.
Luk sitno narežite, a jalapeno papričici uklonite sjemenke i sitno je narežite. Dodajte i korijandar te ohlađenu kvinoju.
Posebno, u manjoj posudi, pomiješajte sastojke za preljev. Maslinovu ulju dodajte sok limete, med, senf, čili, protisnuti češnjak, sol i svježe mljeveni crni papar. Prelijte preko salate i promiješajte.

Sastojci za 4 osobe

120 g kvinoje
230 g konzerviranog Crnog graha Podravka
1 veći zreli mango
1 crvena paprika
1 zreli avokado
1 luk
1 jalapeno papričica
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra

Za preljev:
2 žlice maslinova ulja
2 žlice svježe iscijeđenog soka limete
1 žličica meda
1 žličica Senfa Dijon Podravka
1 − 2 prstohvata Vegeta Maestro mljevenog chilija
1 češanj češnjaka
½ žličica soli
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog crnog papra

Posluživanje: Poslužite kao samostalno jelo ili odličan prilog.
Savjet: Salatu možete držati u hladnjaku do posluživanja.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close