Očišćene zelene šparoge stavite kuhati u kipuću vodu u koju ste dodali malo soli i šećera. Dok su još hrskave ocijedite ih i ohladite pod mlazom hladne vode. Zatim ih narežite, ukoso na duljinu 5 cm. Ukoliko su deblje možete ih prerezati po širini. Očišćene rotkvice narežite na tanke ploške. Jaja skuhajte u tvrdo, a zatim ih stavite u hladnu vodu kako bi ih lakše očistili od ljuske. Na široki tanjur složite šparoge, zatim tvrdo kuhana jaja, pa na ploške narezane rotkvice. Sardine prerežite po pola i rasporedite po salati. Sve nakapajte maslinovim uljem kojem ste dodali limunov sok i kapare.
Sastojci (za 2 osobe)
150 g zelenih šparoga, sol, 1 žličica , 4 , 6 , 1 žlica konzerviranih kapara, 3 žlice , 1 žlica ocijeđenog limunova soka, 1 Eva sardina s limunom (115 g)
POSLUŽIVANJE: Poslužite odmah s popečenim ploškama kruha.
SAVJET: Ukoliko želite, salati možete dodati „šaku“ kuhane tjestenine npr. penne.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE.