Nutricionistica i gastroenterologinja Dianova Nuria objasnila je da jedna namirnica nikako ne ide uz kavu. U pitanju je – čokolada, piše B92.
Kava s čokoladom, kao i s alkoholom pomaže da se opusti donji sfinkter jednjaka. Rezultat je pojava žgaravice, peckanja i refluksa sadržaja želuca u jednjak. S vremenom se može javiti i upala jednjaka, upozorava Nuria.
“Espresso je koncentriraniji napitak, sadrži organske kiseline koje poboljšavaju proces probave, bolje djeluju na kompaktno meso zajedno sa želučanim sokom”, objasnila je liječnica i dodala da nekoliko minuta nakon što popijete espresso uvijek trebate popiti i čašu vode.
Ipak, liječnici upozoravaju da pretjeran unos kave ima negativan utjecaj na zdravlje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu