Presolili ste ručak? Ovih nekoliko trikova spasit će vašu juhu, varivo ili umak

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2022. u 10:33
Foto: pixabay

Dogodi li vam se to ponovo, evo nekoliko trikova uz pomoću kojih možete spasiti presoljeno jelo i ponovo ga učiniti ukusnim.

Svima nam se barem jednom dogodilo da smo presolili jelo i zbog toga ga bacili ili ga pojeli na silu, iako je bilo neukusno i nezdravo.

Dogodi li vam se to ponovo, evo nekoliko trikova uz pomoću kojih možete spasiti presoljeno jelo i ponovo ga učiniti ukusnim.

U slučaju da presolite juhu, gulaš, neko varivo, umak, a to su jela koja najčešće presolimo, u njih samo trebate dodati glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krumpir.

Te će namirnice pokupiti sol i vratiti vašem jelu normalan okus. Zanimljivo, naši stari su znali u razna presoljena jela ubacivati i oguljenu jabuku, koju jednom kada jelo bude pri kraju, samo izvadite i bacite. Ona će isto tako pokupiti višak soli, piše klik.

Prekomjerne soli možete se riješiti i dodavanjem vode. A ako je ima previše i jelo vam se čini razvodnjeno, dodajte nešto za zgušnjavanje, gustin ili škrob.

Komentirajte prvi

New Report

Close