Svima nam se barem jednom dogodilo da smo presolili jelo i zbog toga ga bacili ili ga pojeli na silu, iako je bilo neukusno i nezdravo.
Dogodi li vam se to ponovo, evo nekoliko trikova uz pomoću kojih možete spasiti presoljeno jelo i ponovo ga učiniti ukusnim.
U slučaju da presolite juhu, gulaš, neko varivo, umak, a to su jela koja najčešće presolimo, u njih samo trebate dodati glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krumpir.
Te će namirnice pokupiti sol i vratiti vašem jelu normalan okus. Zanimljivo, naši stari su znali u razna presoljena jela ubacivati i oguljenu jabuku, koju jednom kada jelo bude pri kraju, samo izvadite i bacite. Ona će isto tako pokupiti višak soli, piše klik.
Prekomjerne soli možete se riješiti i dodavanjem vode. A ako je ima previše i jelo vam se čini razvodnjeno, dodajte nešto za zgušnjavanje, gustin ili škrob.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu