Pozivamo vas na svečano otvorenje izložbe ‘Planina iznad grada’

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2024. u 13:36
Foto: Press

Izložba tematski obuhvaća raznovrsne teme vezane uz Medvednicu i odnos glavnog grada Zagreba i planine koja se nad njime uzdiže

Pozivamo Vas na svečano otvorenje izložbe Planina iznad grada, autorica Lee Kasabašić i Mihaela Barbaric, koje će se održati u utorak, 11. lipnja 2024. u 13 sati u auli Hotela Tomislavov dom na Sljemenu.

Izložba će biti otvorena povodom Međunarodnog dana arhiva 2024. kojeg od 2009. godine prigodnim programom obilježavaju sve arhivske ustanove u okviru hrvatske javne arhivske službe.

Ovogodišnjom nacionalnom temom  U planine! fokus  je stavljen na važne obljetnice vezane uz planine, planinarenje i ostale teme vezane uz planine i šume, a Državni arhiv u Zagrebu je izložbu pod nazivom Planina iznad grada odlučio posvetiti zagrebačkoj planini Medvednici.

Izložba tematski obuhvaća raznovrsne teme vezane uz Medvednicu i odnos glavnog grada Zagreba i planine koja se nad njime uzdiže. Na izložbi je predstavljeno više od 140 izložaka iz bogatog arhivskog gradiva Državnog arhiva u Zagrebu, no uključeno je i gradivo iz drugih baštinskih i javnih ustanova te autorska djela slikara i fotografa.

Izložba je namijenjena širokoj publici; od učeničke i studentske populacije, turistima, planinarima, rekreativcima i ostalim zainteresiranim građanima, a sadržajem će se odlično uklopiti u mjesto otvorenja i postavljanja – Tomislavov dom na Sljemenu gdje će biti postavljena do kraja 2024. godine.

Predstavljalo bi nam veliko zadovoljstvo da svojom prisutnošću uveličate ovaj događaj te molimo da najavom izložbe u Vašem mediju date potporu našem nastojanju da osnažimo značaj naše kulturne ustanove s dugogodišnjom tradicijom čuvanja i zaštite vrijedne baštinske građe.

Komentirajte prvi

New Report

Close