Uz žitarice, voće, kruh i razne namaze, jaja su vjerojatno jedna od namirnica koju najčešće koristimo za pripremu doručka i večere. Ona se mogu kuhati, pržiti i poširati, a od njih se najčešće rade tvrdo kuhana i meko kuhana jaja, jaja na oko, omlet i kajgana, piše Aktivnasi, a prenosi City magazine.
Posljednje jelo bit će u fokusu našeg današnjeg teksta, u kojem ćemo vam otkriti nekoliko trikova za njegovu pripremu. Kajgana se relativno lako sprema, zbog čega je omiljena i među ljudima koji nisu vješti u kuhinji. Ipak, postoji jedna česta greška koju mnogi rade kada je spremaju, a to je dodavanje popularne namirnice kojoj prema navodima kulinarskih stručnjaka tu nije mjesto.
Kao što su mnogi od vas mogli pretpostaviti, radi se o mlijeku. Naime, mnogi ljudi imaju običaj da nakon što umute jaja u njih dodati ovu tekućinu, vjerujući da će tako popraviti njihov okus i učiniti ih kremastijim. Prema Robiju Melvinu, čovjeku koji piše o kuhanju za magazin Southern Living, mlijeko u prženim jajima učinit će samo jednu stvar: zasjenit će njihov okus.
Ako ste nabavili kvalitetna jaja svakako vam ne treba nešto što će pojesti njihov okus. U slučaju da ipak želite da vaša kajgana bude kremasta, Melvin preporučuje da je radite na maslacu. Njegov savjet je i da jaja nikada ne mutite u samoj tavi, već u nekom drugom posuđu, iz koga ćete ih izliti u dobro zagrijanu tavu.
Kajgana se po pravilu ne prži dugo, već se nakon najviše minutu sklanja s vatre. Jaja se špatulom ili kuhačom miješaju tijekom prženja tako da budu potpuno skuhana, ali ne i prepečena. Kada su gotova mogu se posoliti i popapriti po želji i poslužiti na tanjuru ili tostu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu