Osvježenje potražite u omiljenoj lubenici modeliranoj u fino popsicles izdanje s malo tekile i bourbon okusa.
Zagrijte vodu, dodajte šećer i bourbon vanilija šećer i kuhajte da se otope.
U otopinu stavite listove bosiljka i ostavite da se ohladi. Ohlađeni sirup procijedite.
Lubenicu usitnite u pire. Dodajte šećerni sirup, limunov sok, tekilu i dobro promiješajte.
Smjesu ulijte u kalupe za sladoled ili visoke, uske plastične čaše. Stavite u zamrzivač te nakon 2 sata utisnite štapić.
Smjesi je zbog alkohola potrebno dulje vrijeme da se zamrzne (18 sati).
Sastojci:
50 ml vode
50 g šećera
1 Bourbon vanilija šećer Dolcela
nekoliko listova svježeg bosiljka
400 g lubenice narezane na kockice
ocijeđeni sok 1 limuna
60 ml tekile (ili alkoholnog pića po želji)
Posluživanje: Posudu kratko stavite u toplu vodu da se popsicles lakše izvade iz kalupa.
Savjet: Usitnjenu lubenicu možete procijediti da bude homogenija.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE