Ako ste ljubitelj kave, bez sumnje ste učvrstili svoju rutinu kuhanja ovog mnogima omiljenog napitka. Možda ste osoba koja voli dvije žlice šećera ili vam je možda potrebna vrlo određena količina mlijeka da biste bili zadovoljni. U svakom slučaju, pokazalo se da većina nas krivo kuha kavu, tvrde stručnjaci. Iako ste možda više zabrinuti koju vrstu kave imate ili je li iz stroja ili instant, pokazalo se da bismo trebali obratiti više pozornosti na temperaturu vode, prenosi Večernji list.
S obzirom na to da su Google pretraživanja o tome kako napraviti ‘savršenu šalicu kave’ prošlog mjeseca porasla za 72%, InSinkErator je otkrio da su mnogi pogrešno kuhali kavu cijeli svoj život. Mnogi ljudi pripremaju svoju instant kavu kod kuće koristeći kuhala koja vodu zagrijavaju na oko sto stupnjeva, što znači da većina ljudi krivo priprema svoje omiljene tople napitke.
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šalice kave između 90 i 96 stupnjeva, što znači da je voda izravno iz kuhala za vodu prevruća. Umjesto toga, stručnjaci iz InSinkEratora preporučuju da ostavite svoju prokuhanu vodu da se hladi oko pet minuta kako bi se spustila na savršenu temperaturu za kuhanje kave. Kako biste bili još sigurniji da je vaša šalica kave spremna, stručnjaci savjetuju korištenje termometra.
Ako želite skuhati savršenu šalicu kave, trebali biste svakako dodati vodu prije mlijeka, kažu stručnjaci. Iako ljudi tvrde da dodavanje mlijeka prije vode sprječava da kava zagori, stručnjaci upozoravaju da će to smanjiti note okusa koje dolaze iz zrna kave. Dodavanje mlijeka prvo također može spriječiti njihovo pravilno otapanje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu