Pojedete li ovu namirnicu samo jednom dnevno, smanjujete rizik od srčanih bolesti i infarkta

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2023. u 08:21
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Znanstvenici su mjerili metabolite u plazmi iz krvi pacijenata i više od 20 vrsta metabolita povezali su s razinom konzumacije jaja.

Studija objavljena 2018. godine u časopisu Heart u kojoj je sudjelovalo oko pola milijuna odraslih u Kini, otkrila je kako osobe koje na dnevnoj bazi konzumiraju jedno jaje, imaju značajno niži rizik od srčanih bolesti i infarkta od osoba koje jedu jaja puno rjeđe.

Profesor sa Sveučilišta Peking Lang Pan s timom je odabrao 4.778 sudionika u istraživanju od kojih je 3,401 imao neku kardiovaskularnu bolest, a 1,377 osoba nije. Znanstvenici su mjerili metabolite u plazmi iz krvi pacijenata i više od 20 vrsta metabolita povezali su s razinom konzumacije jaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close