Na ulju popecite češnjak, a zatim i krupno narezane gljive. Pirjajte ih nekoliko minuta, posolite, popaprite pa umiješajte ajvar i ocijeđeni slanutak. Kratko prokuhajte. Kuhanu palentu izlijte u nauljenu posudu i kad se malo ohladi, narežite na kocke.
Sastojci za 4 osobe:
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
600 g gljiva (shitake, smeđi šampinjoni)
sol
Vegeta Maestro crni papar
100 g Ajvara blagog Podravka
1 limenka Slanutka Podravka (400 g)
Palenta Zlato polje
mladi luk
Posluživanje: Pirjane gljive prelijte preko palente, pospite narezanim mladim lukom i poslužite.
Savjet: U palentu potkraj kuhanja možete umiješati 2 žlice nasjeckanog peršina.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE