Vikend menu
RECEPT DANA

Pečeni oslić s povrćem i ljupčacem

Začinska biljka aromatičnog okusa i mirisa – ljupačac, svojim slatkim i istovremeno pikantnim notama obogatit će pečenu bijelu ribu poput oslića.

Promo
26. lipanj 2021. u 08:41
Foto: Promo

Tikvice narežite na ploške, rajčicu narežite na kockice, a masline prerežite po pola.
U posudu stavite pripremljeno povrće, dodajte protisnuti češnjak, malo posolite i pospite i ljupčacem.
Nakapajte maslinovim uljem i promiješajte.
Za nadjev protisnutom češnjaku dodajte sol i ljupčac te promiješajte.
Ribu nadjenite smjesom ljupčaca, a izvana ju posolite i premažite maslinovim uljem.
Pripremljeno povrće stavite u posudu za pečenje. Ribu položite na povrće i pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 15 minuta. Maknite foliju i pecite još 20 minuta.

Sastojci za 4 osobe
500 g tikvica
200 g rajčica
20 Zelenih maslina otkoštičenih Podravka
2 češnja češnjaka
sol

Za nadjev:
1 žličica soli
2 češnja češnjaka
½ žličice Vegeta Maestro ljupčaca
2 žlice maslinova ulja za premazivanje

Posluživanje: Poslužite odmah, uz sezonsku salatu.
Savjet: Oslić možete zamijeniti kojom drugom bijelom ribom.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close