Pomiješajte med, limunov sok, Vegetu Natur univerzal i slatku papriku. Losos očistite, operite, natrljajte s dvije žličice Vegete Natur univerzal i pecite na dvije žlice zagrijanog ulja do zlatne boje. Zatim ih preokrenite, dodajte preostalo ulje, nasjeckani češnjak i papar pa kratko popecite. Losos izvadite, a u tavu u kojoj se pekao losos dodajte pripremljenu smjesu od meda i limun narezan na kriške. Umak kratko prokuhajte.
Sastojci:
100 g meda
2 žlice limunova soka
1 žličica Vegeta Maestro Slatke mljevene paprike
4 fileta lososa (oko 800 g)
3 žličice Vegete Natur
4 žlice maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro Crnog mljevenog papra
1 limun
Posluživanje: Pečeni losos prelijte pripremljenim umakom i poslužite s kuhanom rižom i salatom.
Savjet: Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE