PBZ Zagreb Indoors proslavit će 100. rođendan Šegrta Hlapića

Autor: Majda Žujo , 24. siječanj 2013. u 22:00
Branimir Horvat najavio je nagradu za najsretnijeg posjetitelja - put u Wimbledom i 500 funti džeparca/PIX

Osmi PBZ Zagreb Indoors koji počinje 2. veljače ima nagradni fond od 461.000 eura. Dolazak su potvrdili prošlogodišnji pobjednik Mihail Južnji i hrvatski zet Marcos Baghdatis.

Za tek nešto više od tjedan dana Zagreb će osmu godinu zaredom ugostiti elitu svjetskog tenisa. Na PBZ Zagreb Indoorsu koji se od 2. do 10. veljače održava u Domu sportova i ove godine nastupit će najbolji hrvatski i ponajbolji svjetski tenisači, a borit će se za nagradni fond vrijedan 461.000 eura. Pobjednika turnira očekuje nagrada od 74 tisuće eura, dok će drugoplasirani kući otići bogatiji za 39 tisuća eura. "Unatoč teškoj financijskoj situaciji imat ćemo iznimno kvalitetan turnir. Uz brojne dodatne sadržaje hrvatskoj teniskoj publici pružit ćemo vrhunski sportski, ali i društveni užitak. Očekujemo odlične mečeve i odličnu atmosferu na tribinama. Bit će zanimljivo gledati naše najbolje igrače u susretima s drugim kvalitetnim svjetskim igračima" najavio je direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat.

Turnir opstaje zbog sponzora
A i ove godine održavanje turnira organizatori najviše mogu zahvaliti sponzorima. Tako je glavni i title sponzor kao i prijašnjih godina PBZ, a veliki broj sponzora je i iz inozemstva. Najznačajnija sredstva iz proračuna za velike sportske manifestacije i ove godine izdvojit će Grad Zagreb, iako će taj iznos biti dva do tri posto manji nego lani. Grad će, naime, turnir financirati za nešto više od tri milijuna kuna, od ukupnih 15 milijuna kuna, koliko otprilike stoji organizacija Turnira na kojem je angažirano preko 200 suradnika. Osim što ima sportski značaj, turnir veliki značaj ima i za turističku promociju i imidž grada Zagreba. U televizijskim prijenosima ili snimkama mečeve s ovogodišnjeg izdanja PBZ Zagreb Indoorsa moći će pratiti ljubitelji tenisa u preko 60 milijuna domova na čak pet kontinenata, što je potencijalno više od 200 milijuna gledatelja. Na popisu mnogih medijskih kuća koje su odlučile uvrstiti PBZ Zagreb Indoors u svoj program našle su se i Canal + koji se emitira u Francuskoj, Poljskoj i Skandinaviji, američki Tennis Channel te Al Jazeera (Bliski Istok, Sjeverna Afrika).

Signal šalje HTV
Televizijski signal iz Doma sportova, kao i svih dosadašnjih godina, u svijet šalje Hrvatska radiotelevizija, u čijem će se programu mečevi s PBZ Zagreb Indoorsa svakodnevno prikazivati. Kako bi privukli što više ljubitelja tenisa, organizatori su ove godine značajno smanjili i cijene ulaznica. Za kvalifikacijski dio turnira koji se održava 2. i 3. veljače ulaz za posjetitelje je slobodan. Ulaznice za prvo kolo stoje tek 20 kuna, dok ulaznice za polufinale i finale stoje 50 kuna. Osim toga, slobodan ulaz na turnir imaju svi tenisači koji su registrirani u Hrvatskom teniskom savezu kao i teniske škole koje imaju organizirani dolazak te sva djeca s iskaznicom Hrvatskog školskog sportskog saveza. Svim damama koje požele doći gledati mečeve u petak, ulaz u dvoranu je slobodan. U suradnji s PBZ Cardom, najsretnijeg posjetitelja očekuje i nagradno putovanje na Wimbledon uz džeparac od 500 funti.

Teniske zvijezde

Dolazi i Baby Federer

Osim domaćih uzdanica, Marina Čilića, Ive Karlovića, Ivana Dodiga te Antonija Veića glavne zvijezde ovogodišnjeg Indoorsa zasigurno će biti i prošlogodišnji pobjednik Mihail Južnji, hrvatski zet Marcos Baghdatis, Andreas Seppi, kao i nova teniska zvijezda Bugarin Grigor Dimitrov, ili kako ga zovu – Baby Federer. Osim u tenisu, posjetitelji turnira ove će godine moći sudjelovati i u popratnim sadržajima u "Villageu" turnira i ispred Doma sportova, a organizirani su i brojni sadržaji za djecu poput druženja s igračima, te predstave na centralnom terenu povodom 100. rođendana Šegrta Hlapića.

Komentirajte prvi

New Report

Close