Šarmantna šarlota dolazi u ljetnom izdanju s malinama, piškotama i panna cotta kremom. Osvježavajuća voćna torta brzo i jednostavno može postati ledena kraljica jednog sasvim običnog, ali i nekog prazničnog vrućeg ljetnog dana.
Piškote narežite na visinu kalupa za torte. Kratko ih s jedne strane uronite u mlijeko kojem ste dodali vanilin šećer i voćni liker, a zatim posložite uz rub kalupa za torte (Ø 22 cm).
Dno kalupa također obložite piškotama.
Za kremu, u posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta.
Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće.
Kremu ulijte na pripremljenu podlogu od piškota i stavite u hladnjak 30 minuta.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte vanilin šećer, a zatim ga nanesite preko kreme od panna cotte i poravnajte. Ostavite u hladnjaku da se slastica dobro ohladi.
Preljev s malinama pripremite ovako. U posudu ulijte 50 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice mješavine za malina preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 min.
Hladnoj slastici skinite kalup i po njoj obilno rasporedite maline te ukrasite listićima mente ili cvjetićima lavande.
Sastojci:
250 g piškota
200 ml mlijeka
1 Dolcela Vanilin šećer
1 žlica voćnog likera
Za kremu:
1 Dolcela Panna cotta & malina preljev
250 ml hladnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja (nezašećerenog)
200 ml slatkog vrhnja
1 Dolcela Vanilin šećer
300 g malina
listovi mente ili cvjetići lavande za ukrasiti
Posluživanje: Kod posluživanja preko odrezanog komada prelijte 1 žlicu preljeva.
Savjet: Piškote slažite tako da šećernu stranu okrenete prema kalupu. Na taj će način, kad skinete kalup, šarlota biti dekorativnija.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE