Ovo je najbolje ulje za prženje

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2023. u 09:04
Foto: Pixabay

U otklanjanju svake nedoumice pomoglo je istraživanje objavljeno u Journal of Agricultural and Food Chemistry, znanstvenom časopisu Američkog kemijskog društva, dajući nam konačan odgovor.

Često se pitamo koje je ulje najprikladnije koristiti u kuhinji kada je u pitanju prženje, način kuhanja koji nije pretjerano zdrav, ali je iznimno ukusan.

Odgovor dolazi izravno iz znanosti i ne ostavlja mjesta sumnji: najbolje ulje za prženje, suprotno klišejima, je maslinovo ulje, prenosi Novi list.

U stvari, maslinovo ulje je biljna mast s vrlo visokom točkom dimljenja (oko 240°) koja je dobra za lagano i za jako prženje.

U otklanjanju svake nedoumice pomoglo je istraživanje objavljeno u Journal of Agricultural and Food Chemistry, znanstvenom časopisu Američkog kemijskog društva, dajući nam konačan odgovor.

Istraživanje pod nazivom “Praćenje karakteristika kvalitete i stabilnosti te sastava masnih kiselina rafiniranih maslinovih ulja i ulja od sjemenki tijekom ponovljenog prženja u tavi i dubokom prženju” analiziralo je ponašanje različitih ulja i uočilo kako je maslinovo ono koje je najbolje za ovu vrstu kuhanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close