Ove zdrave namirnice uštedjet će vam novac pri sljedećoj kupovini

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2022. u 10:49
Foto: Pixabay

Ove namirnice su zdrave, ali svatko ima svoje navike.

Svjesni smo činjenice da cijene mnogih potrepština rastu, a kako je hrana nešto bez čega ne možemo, poskupljenje namirnica je među onim stvarima koje najviše utječu na nas. Međutim, uvijek postoji način da pomalo uštedite pri idućoj kupovini, piše City magazine.

Ne radi se o gladovanju niti kupovini najjeftinijeg pakiranja nudli umjesto ručka, već je u pitanju malo korigiranja navika u kupovini i prehrani koje vam može uštedjeti nešto novca. Ove namirnice su zdrave, ali svatko ima svoje navike, tako da je ovo samo nekoliko preporuka koje mogu biti korisne.

Cijelo pile umjesto pojedinih dijelova

Piletina je puna proteina koji su korisni za naš organizam i ona je sastavni dio zdrave prehrane, ali ovisi koji dio ćemo kupiti i kako ćemo ga spremiti. Bilo da su u pitanju batci, krilca ili bijelo meso, često se dogodi da ovo meso pržimo ili pohamo, što donosi i dozu nezdravog sadržaja.

Kada kupimo cijelo pile, ne samo da ga uglavnom pečemo, što je zdravije, nego nam se to i više isplati. Iako ćemo u startu platiti više, kako će ono služiti za više obroka, na duže staze je povoljnije u odnosu na kupovinu pojedinačnih komada.

Leća umjesto govedine

Da, slažemo se da leća ne može imati isti okus kao mljeveno meso, ali ona je definitivno povoljnija i dio je zdrave prehrane. Mljeveno meso je skuplje od leće, a leća se naknadno može kombinirati s drugim korisnim sastojcima, a bogata je proteinima i vlaknima. Ako niste spremni potpuno izbaciti meso iz obroka, jednostavno kombinirate mljeveno meso i leću, ali tako da leće bude više i to će svakako biti jeftinije od kupovine čistog komada mesa.

Čiste pahuljice umjesto granole

Granola je vrsta kupovnog muslija prepunog šećera, baš kao i gotove pahuljice s raznim okusima. Ako volite jesti pahuljice za doručak, bolje je da se opredijelite za njihovu čistu varijantu, najbolje zobene koje su bogate vlaknima ili ražinim, ječmenim… Zobene pahuljice potom možete obogatiti svježim ili smrznutim voćem, sjemenkama i drugim zdravim sastojcima, a to će vam sve biti jeftinije nego da kupujete gotove kombinacije.

Slanutak u konzervi umjesto humusa

Foto: Pixabay

Humus je ukusan i zdrav i može se kombinirati s mnogim drugim sastojcima, ali ako želite jeftiniju varijantu, onda trebte kupiti slanutak i sami napraviti svoj humus. Njegova priprema uopće nije komplicirana, treba ih samo izblendati sa željenim dodacima i imat ćete zdravu užinu pri ruci. Dodajte mu češnjak i začine po želji, a i sam slanutak može biti zdrava grickalica ako ih ispečete kratko s malo paprike u prahu.

Mineralna voda umjesto gaziranih sokova

Gazirani sokovi prepuni su šećera, a čak i oni koji ističu da nemaju dodani šećer nisu baš zdravi za nas. Mineralna voda će nas osvježiti, gazirana je i jeftinija, a postoje i njene aromatizirane varijante, s dodatnim voćem. To možete i sami napraviti, tako da u čašu dodate limun, naranču ili neko drugo voće po izboru.

Komentirajte prvi

New Report

Close