Iako se danas restorani često i otvoreno hvale sa specijalitetima na svinjskoj masti i i s ‘brdom kalorija’, liječnici često napominju da zbog srca takvu hranu treba izbjegavati uvijek, bez obzira na životnu dob, a premda nam nijedna namirnica neće izazvati infarkt i naglo zaustaviti srce, dr. Jeff Etherton naglašava da možemo uživati baš u svakoj vrsti hrane; dokle god slijedimo nepisano pravilo koje vrijedi za sve životne radosti i užitke; ono o umjerenosti, prenosi Večernji list.
U protivnome, nakon dugog vremena konzumiranja velikih količina, ove namirnice najviše mogu ugroziti kardiovaskularno zdravlje, ističe dr. kardiolog.
1. Pomfrit
2. Prerađeni mesni proizvodi (posebno kobasice)
3. Crveno meso
– Kako biste bili sigurni ograničite unos nemasnog crvenog mesa na manje od 10 posto prehrane – rekao je kardiolog za Thrillist, a dodaje da to, premda mnogi kažu da ne spada u crveno meso, vrijedi i za svinjetinu koja je također puna zasićenih masti.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu