“Postoji mnogo sjajnih opcija koje su pune hranjivih tvari i dijetalnih vlakana, uključujući smrznuti kruh od cjelovitih žitarica, povrće i voće. Međutim, postoje i one koje imaju vrlo malo hranjivih tvari, a visok sadržaj natrija, zasićenih masti i dodanog šećera. Trebali bismo težiti da ih jedemo u manjim količinama jer se pokazalo da visok unos ove hrane povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2 i pretilosti”, piše Index Fit.
Pizza
Smrznuta pizza je bogata natrijem i zasićenim mastima, a Svanfeldt tvrdi da je, ako se jede u prekomjernim količinama, povezana s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i pretilost.
Peciva
Peciva su idealna za doručak u pokretu, ali su obično bogata zasićenim mastima, koje povećavaju povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti. Sadrže i dodani šećer, koji povećava rizik od dijabetesa tipa 2 i pretilosti.
Hrana koja se prži u dubokom ulju
Iako bi mogla biti ukusna, pržena hrana, posebno ona koja je zamrznuta s dodanim konzervansima, ima visok sadržaj zasićenih masti i natrija.
“Konzumacija velikih količina ove hrane povezana je s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i pretilosti”, objašnjava Svanfeldt.
Gotova jela
Brza su i praktična, ali gotova jela obično imaju visok sadržaj zasićenih masnoća i natrija.
Kolači
Ponekad žudimo za slatkim, ali bolje se kloniti smrznutih varijanti. Prema nutricionistici, ovakvi proizvodi imaju ograničenu hranjivu vrijednost, a višak kalorija i masti može dovesti do debljanja.
Svanfeldt savjetuje da uvijek provjerite oznaku prehrambenih vrijednosti i pronađe opcije s manje natrija, dodanog šećera i zasićenih masnoća, prenosi N1.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu