Svijetom se širi zanimljiv trend. Jeste li znali da je u posljednje vrijeme u svijetu postalo popularno dodavati sol i u kavu?
Čini se na prvu odvratno i čudo, ali pokazalo se da posoljena kava ima dosta benefita. Alton Brown, dijetetičar i autor nekoliko kuharica, objasnio je kako dodavanje male količine soli poboljšava okus kave, čini je gušćom i neutralizira gorčinu, piše Klik.hr.
Brown savjetuje da u veliku šalicu stavite dvije žličice mljevene kave, a onda dodate četvrtinu žličice soli i naglašava da ne treba pretjerati.
Isto tako, dodavanjem soli smanjit ćete potrebu za unosom šećera, a kava je zdrav napitak koji unosi u vaš organizam magnezij i antioksidanse.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu