Nemate klimu u automobilu? Ovo je japanski trik rashlađivanja za samo minutu

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2024. u 09:36
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Kada je automobil ostavljen na suncu na ovim vrućim ljetnim danima, ulazak u njega pretvara se u pravu noćnu moru, no mali trik omogućuje vam da snizite temperaturu automobila za 10 stupnjeva i bez potrebe da palite motor ili uključujete ​​klimu.

U unutrašnjosti automobila koji je boravio na suncu zna bit kao u pećnici, a boravak u takvoj kabini je gotovo neizdrživ. Samo doticanje volana ili drugih dijelova u unutrašnjost je poput igre s vatrom, no postoji japanski trik kojim ćete brzo rashladiti automobil, piše AutoBild.

Imajte na umu da ako vozilo ostavite parkirano na suncu, temperatura u kabini može doseći 60 stupnjeva ili čak više. Najbolji način da to izbjegnete je da automobil ostavite parkiran u hladu ili na mjestu zaštićenom od sunca, ali znamo da to nije uvijek moguće.

Trik za snižavanje temperature automobila za deset stupnjeva u jednoj minuti ne samo da je vrlo jednostavan za napraviti, nego vas neće koštati ni goriva, jer ne morate paliti motor niti klimu.

Inače, kad dođemo do auta nakon dugog boravka na suncu, obično upalimo motor i uključimo klimu. Ipak, prvo je preporučljivo malo ohladiti kabinu kako klima uređaj ne bi morao toliko raditi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<p>Naprosto savršen članak. Precizan, jezgrovit, jasan, bez puno uvijanja – izravno u bit.</p>
<p>Čestitam autoru!</p>

New Report

Close